Het maken van een duik in je binnenwereld is inspirerend

Word de “Best Friend” van je verlangen

Manifesteren van een verlangen, het zal je niet vreemd in de oren klinken. In het hele labyrinth van hoe je dat zou moeten doen, laat Slow Soul Diving een nieuw geluid horen. Ik geloof er namelijk in dat een verlangen alleen vorm kan krijgen als jijzelf er ook de “Best Friend” van wordt. Ik bedoel daarmee dat je op vele lagen van jezelf werk gaat verrichten. En jezelf in shape brengt. Want het manifesteren van een verlangen gaat niet over een nacht ijs.

Een verlangen

is niet fysiek

Een verlangen is niet fysiek. Een verlangen leeft in het meer energetische deel van jezelf. Het is als het ware informatie wat zich in jouw veld bevindt. En vervolgens gevoeld kan worden via je lichaam. Vorm kan krijgen via je lichaam. En ik heb het dan niet alleen over je fysieke lichaam. Maar ook over je emotionele lichaam. En je mentale en energetische lichaam. Als je dit op je in laat werken, krijg je misschien een idee waarom het zo’n enorme toer is of kan zijn om je verlangen de wereld in te brengen. Mits je dat op een beetje ontspannen en bezielde manier wilt doen. De manier die bij je past.

Een verlangen

drukt zich uit via het lichaam

Een verlangen is niet fysiek. Maar druk zich wel uit via je lichaam. En dat lichaam, en met name je zenuwstelsel en je hart, hebben een hoop meegemaakt. In de hele interactie met onze omgeving, in de hele interactie binnen onze relaties, heeft een verlangen zich vaak laten zien. En even zo vaak is de omgeving hier niet altijd even zorgvuldig mee omgegaan. Is de ander daar niet altijd zorgvuldig mee omgegaan. Een verlangen kan zich dan terugtrekken. Tegelijkertijd met de contraherende beweging die je lichaam maakt. Tegelijkertijd met al die fight/flight/freeze responsen van je zenuwstelsel. Tegelijkertijd met de bewegingen in je hart, dat zich soms gekwetst terug kan trekken als een verlangen niet beantwoord wordt. En ik heb het dan niet alleen over het verlangen en de liefde die je voelt naar en voor de ander. Maar ook de liefde naar en voor jouw project. 

Vanwege deze interacties raak je verstrikt met de omgeving. Met de ander. En dat alles is voelbaar via allerlei verstoringen en stagnaties die ontstaan in je systeem. In je lichaam. Inclusief alle emoties die hiermee gepaard gaan. En inclusief de innerlijke dialoog die altijd ontstaat. En daar ben je dan mee bezig. Daar gaat je aandacht naar uit.

Een verlangen

krijgt vorm via al je lichamen

Een verlangen is niet fysiek, maar krijgt wel vorm via je lichaam. Via al je lichamen. 

Slow Soul Diving onderkent dit. Honoreert dit. En ziet er dus de noodzaak van in niet alleen het contact met je verlangen weer tot stand te brengen. En dit te empoweren. Maar ook om alles wat dat niet fysieke verlangen op zijn weg richting de buitenwereld tegenkomt, onder het voetlicht te brengen. Zowel hetgeen zich in je verkrampte lichaam en uit balans geraakte emotionele lichaam bevindt. Alsook dat wat zich laat zien via allerlei beperkingen binnen je mentale lichaam. En verstoringen en verstoppingen in je energetische lichaam.

Word de “Best Friend” van je verlangen en stroop je mouwen op voor een duik in je binnenwereld.

Dit heb je nog niet eerder meegemaakt!

 

 

Meer weten hoe je contact maakt met je verlangen?

Lees dan ook mijn blog “Contact maken met je verlangen, hoe doe je dat?”

Slow Soul Diving