blog

Chakra Meditaties – een deep dive in je binnenwereld

Kan chakrapsychologie je helpen bij je persoonlijke en spirituele ontwikkeling? En hoe blijf je uit het zweverige imago wat rondom de chakra’s hangt? Kan het werken met de chakra’s je helpen te gronden binnen zowel je fysieke, emotionele als mentale lichaam?
Want als je in de wereld van de chakra’s wilt duiken, blijft het niet alleen bij “lezen over”. Je energetische roots zijn alleen te bereiken “by practice”…

Lees meer

Kijken naar een verstrikking

We bevinden onszelf altijd op de lijn tussen iets waar we in vastzitten en ons verlangen. Bevinden we ons in het gebied van de verstrikking, dan zijn we vaak bezig met het oplossen van (relatie)problemen of het negeren daarvan. In beide gevallen verliezen we ons verlangen meestal uit het oog. Dat staat als het ware ergens op een hoekje alleen te wachten en niemand kijkt. Zijn we daarentegen in contact met ons verlangen, dan voelen we ons sterk en helder en kunnen we weliswaar onze struggles zien, maar we zitten er niet meer in vast. In het beste geval ontstaat er zelfs een gevoel van mededogen voor de hele situatie.

Lees meer

Contact maken met je verlangen. Zo doe je dat

Het klinkt meestal vrij makkelijk. Maak contact met je verlangen en leef je droom. In het vorige blog heb je kunnen lezen dat Slow Soul Diving het belangrijk vindt om opruimwerkzaamheden te verrichten, wanneer een verlangen zich richting de buitenwereld beweegt. En op die tocht van alles tegenkomt. Maar in dit blog richten we ons op een eerste stap: hoe maak je contact met je verlangen?

Lees meer

Word de “Best Friend” van je verlangen

Manifesteren van een verlangen, het zal je niet vreemd in de oren klinken. In het hele labyrinth van hoe je dat zou moeten doen, laat Slow Soul Diving een nieuw geluid horen. Want wij geloven er namelijk in dat een verlangen alleen vorm kan krijgen als jijzelf er ook de “Best Friend” van wordt. We bedoelen daarmee dat je op vele lagen van jezelf werk gaat verrichten en jezelf in shape brengt. Want het manifesteren van een verlangen gaat niet over een nacht ijs.

Lees meer