Stilte en ontspanning vinden via meditatie en lichaamsgerichte therapie

Let’s fire together

Een duik maken in je binnenwereld is een heel persoonlijke zaak. Het vraagt om een ontspannen houding naar jezelf. Er is niemand die het antwoord weet voor je. Het antwoord bevindt zich in jou. In jouw binnenwereld.

Slow Soul Diving is zich hiervan bewust. Om deze reden eindigt ieder hoofdstuk met “Jouw Dive”. De plek waarin je samenbrengt wat je hebt onderzocht. Zo ontstaat er een eigen hand-out waar je vanzelf merkt waar jouw aandacht specifiek naartoe wil gaan. Waar je interesse ligt. Wat zich wil integreren.

Online support

Er is een onderzoek in de neuropsychologie, dat zegt: onze spiegelneuronen “wiren together” en “firen together”. Enerzijds raken we met elkaar verstrikt. Positief of negatief. Anderzijds inspireren we elkaar.  

Tijdens de online sessies help ik je waar nodig. In deze interactie ontstaan nieuwe inzichten. Worden ook onze “gekkigheden” zichtbaar. De interacties, vragen, opmerkingen en mijn reacties (en die van jou) zijn een inspiratiebron voor de verdere ontwikkeling van Slow Soul Diving.  

Jouw bijdrage

Zo kun je bijvoorbeeld jouw vraag terugvinden in een speciaal hoofdstuk of blog. Of je ziet een dynamiek van een online sessie als anekdote in een van de  “Milo Stories”. Of als “Momento’.

Want om het geheel een juicy karakter te laten behouden, zijn er korte verhalen die de aangeboden stof in een wat dagelijks, herkenbaar en soms humoristisch perspectief zetten. 

Naast de verdiepende artikelen maakt deze opzet dat je telkens met plezier terugkeert naar een Dive.

Let’s fire together!

Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat sommige mensen zo aantrekkelijk maakt als ze hun verlangen volgen? Iets in hen lijkt “aan te staan”. Te branden. Mensen die dit op een natuurlijke manier bereikt hebben, zijn doelgericht. Zonder star te zijn. Ze hebben juist oog voor anderen. En kunnen ook de ideeën van anderen waarderen. Ze kunnen hun koers wijzigen als dat nodig is. Zonder aan passie in te boeten.

Wat is hun geheim?

Organisch opgebouwde wilskracht

Bij Slow Soul Diving geloven we erin dat organisch opgebouwde wilskracht de sleutel is tot succes. En je komt in dat gebied als er voldoende brandstof gegenereerd is in je binnenwereld.

En die brandstof ontstaat, als je minimaal vijf gebieden in jezelf onderzoekt

 • hoe staat (en stond!) het in je leven m.b.t. veiligheid en onveiligheid
 • waar zitten je onvervulde behoeften en hoe uit zich dat
 • had je een getuige bij een pijnlijk voorval, of
 • was er iemand voor je na een pijnlijk voorval
 • was er voldoende ondersteuning 

Wanneer je deze vijf  gebieden in de diepte onderzoekt, buigt “niet weten wat je wilt” zich om naar een duidelijke richting. En andersom, een te gedreven werkhouding met te veel wilskracht, wordt verzacht. Omdat je hart bij je werk betrokken raakt. In plaats van alsmaar te rennen naar een doel in de toekomst.

“Firing together” brengt beweging in deze gebieden.

Word de “Best Friend” van je verlangen

Verlangen kan alleen vorm krijgen als je wil betrokken is bij je proces. Tot die tijd blijft het bij een vaag gevoel. Idee. Of “dromen”. Soms ben je echter juist te veel bezig met “willen”. En zijn je acties gebaseerd op onbewust onverwerkte tekorten. Niet gek, dat je dan niet tevreden kunt zijn met je succes.

Als je het bovenstaande op je in laat werken, kun je begrijpen waarom Slow Soul Diving de nadruk legt op het worden van de “Best Friend” van je verlangen.

 • zonder opruimwerkzaamheden is er onvoldoende brandstof om het vuur van je wil aan te steken
 • zonder achterom te kijken naar wat er gebeurd is in je leven, blijf je rennen naar geluk dat in de toekomst ligt. Wat daar ook blijft. 

Dit beide kan zelfs leiden tot een burn-out.

Daarom zeggen we: “stroop je mouwen op. Maak Jouw Dive. Ga aan de slag.”

En je zult merken dat het alleen maar beter wordt.

Passie vuur en verlangen leren volgen via bewustwording binnenwereld

Zonder brandstof geen vuur

Hulpbronnen

Hulpbronnen en resources vinden via Resource Based Therapy
 • “Het is teveel”
 • “Ik weet niet wat ik moet doen”
 • “Ik ben bang dat ik verzeild raak in iets. En de weg terug niet meer vind”
 • “Is deze relatie iets voor mij?”

Zodra je op het punt staat jezelf te gaan verbinden met iets of iemand, dan komen deze gedachten voorbij. Herken je ze? Ze wijzen op een zekere krachteloosheid in jezelf.

Het punt is, dat deze krachteloosheid is ontstaan in een niet-constructieve relatie in het verleden. En je projecteert dat op de toekomst. Zo blijf je zitten waar je zit. En begin je nooit aan iets nieuws.

Het nut van een hulpbron

Hulpbronnen zijn middelen om iedere duik, iedere Dive, iedere beweging die je maakt, te vergemakkelijken.

Slow Soul Diving ziet in dat we ons allemaal op de lijn bewegen tussen dat waar we in vastzitten en ons verlangen in. Dat vastzitten is in het verleden gebeurd. In een overweldigende gebeurtenis. Om los te komen heb je iets nodig. Een hulpbron.

Hulpbronnen zijn voor een deel terug te vinden in je directe omgeving. Denk daarbij aan de natuur. Een gezellig samenzijn met iemand. Iemand die naar je luistert na iets leuks of heftigs. Bezig zijn met een hobby. Sport. Of creativiteit.

Het gaat om het effect

Hulpbronnen krijgen een meerwaarde als je het effect ervan voelt in je lichaam. Hierdoor onstaat ruimte om meer complexe zaken te onderzoeken. En je eraan te ontworstelen.

Het effect gaan opmerken van een hulpbron leert je dat het gaat om de reis. Niet om de bestemming.

Het is als het eten van een lekkere maaltijd die er verzorgd uitziet. Als je echt proeft wat je eet, dan geniet je. En voel je vanzelf wanneer je genoeg hebt. Je kent je grens. Schrok je daarentegen alles naar binnen, dan heb je nooit genoeg. En kijk je alweer uit naar de volgende consumptie. De grens is dan ver te zoeken. Of je luistert alleen naar je lichaam als je pijn voelt. Buikpijn in dit geval.

Ik benadruk dit effect van een hulpbron telkens weer. Tijdens de lesstof. Tijdens de oefeningen. Tijdens de meditaties. Zodat je zelf kunt gaan voelen wat ik bedoel. Want het bovenstaande is slechts een begin.

Een goed begin. Dat wel.

Let’s fire together

​Slow Soul Diving biedt verschillende soorten (facultatieve) contactmomenten aan:

 • gratis ZOOM sessies om je door de eerste paragrafen van de Introductie Dive heen te helpen
 • gratis live meditatie-sessies
 • gratis Q&A sessies
 • grotere online groepssessies zijn met oefening en meditatie
 • kleinere online groepssessies om in de beslotenheid van 3 tot 5 mensen een thema verder door te werken
 • 1 op 1 contact

Kijk onder “Gratis Kennismaking” voor een eerste contactmogelijkheid.

Wil je liever alles op eigen kracht doen? Geen probleem. Slow Soul Diving is zo opgebouwd dat je op vele niveaus vooruitkomt met wat ik aanbied. Zelfs als we elkaar nooit te zien krijgen.

Laat je inspireren

Let’s fire together

Contactmomenten

Slow Soul Diving